Ben je op zoek naar een leuke vakantiebestemming in Nederland? Dan is Assen zeker een aanrader! Deze gezellige stad in het noorden van het land heeft veel te bieden voor jong en oud. Van prachtige natuur tot interessante bezienswaardigheden en leuke activiteiten, Assen heeft het allemaal. In deze blog zal ik je meer vertellen over de verschillende activiteiten die je kunt doen tijdens een vakantie in Assen.

Ontdek de prachtige natuur

Assen staat bekend om zijn mooie natuur en groene omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld een fiets huren en een tocht maken door het prachtige Drentse landschap. Ook zijn er verschillende wandelroutes die je kunt volgen, zoals de bekende Hunebeddenroute. Hierbij kom je langs verschillende hunebedden, die typerend zijn voor de regio. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold, waar je kunt genieten van uitgestrekte bossen en heidevelden.

Bezoek interessante bezienswaardigheden

Naast de natuur heeft Assen ook een rijke geschiedenis en cultuur. Zo kun je een bezoek brengen aan het Drents Museum, waar je meer kunt leren over de prehistorie en de Drentse geschiedenis. Ook het Drents Archief is een aanrader voor de geschiedenisliefhebbers. Daarnaast is het ook zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij het TT Circuit Assen, waar jaarlijks de beroemde TT motorraces plaatsvinden. En vergeet niet om een bezoek te brengen aan het prachtige Drents Museum, waar je kunt genieten van kunst en cultuur uit de regio.

Geniet van een ontspannen verblijf in Assen

Na een dag vol activiteiten is het natuurlijk heerlijk om te ontspannen in een comfortabel hotel. Assen heeft verschillende hotels die je kunt boeken voor een aangenaam verblijf. Zo kun je bijvoorbeeld overnachten in het sfeervolle Hotel de Jonge, gelegen in het centrum van Assen. Dit hotel biedt comfortabele kamers, een gezellige bar en een heerlijk restaurant. Ook kun je hier fietsen huren om de omgeving te verkennen. Kortom, geniet van je ideale uitvalsbasis voor een vakantie in hotels Assen.

Al met al heeft Assen genoeg te bieden voor een leuke vakantie. Of je nu houdt van natuur, cultuur of ontspanning, in deze stad zul je je zeker vermaken. Dus pak je koffer en geniet van een heerlijke vakantie in Assen!