Ga je binnenkort een mooie reis maken of staat er een vakantie op de planning? Dan is het belangrijk om jezelf goed te verzekeren. Veel mensen doen dit door een reisverzekering af te sluiten. Als jij je in deze verzekering verdiept, ontdek je dat er onderscheid gemaakt wordt tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering. Weet je niet wat de beste keuze is? In deze tekst helpen wij je op weg.

Hoe vaak ga je per jaar op vakantie?
Om te bepalen of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluit, kijk je vooral naar je eigen situatie. Je kunt je keuze namelijk het beste baseren op het aantal keer dat je per jaar een reis maakt of op vakantie gaat. Mensen die eenmaal per jaar op vakantie of hooguit een paar keer per jaar een weekendje weg gaan, kiezen vaak voor een kortlopende reisverzekering. Hiermee verzeker je slechts één reis. Je betaalt eenmalig een premie en de verzekering stopt als je weer thuis bent.

Vind je het leuk om een weekendje weg te gaan? Of grijp je iedere kans aan om op vakantie te gaan naar de zon? Dan is de kans groot dat je meerdere keren per jaar in het buitenland te vinden bent. In dat geval kun je beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Je bent dan standaard 60 dagen aaneen verzekerd. Als je dit te kort vindt, kun je voor een periode van 180 dagen kiezen.

Aanvullende opties
Omdat iedereen zijn reis of vakantie anders invult, is het lastig om te bepalen wat voor jou de beste reisverzekering is. Als je al weet wat je allemaal gaat doen, kan dit je helpen om een keuze te maken. Bij veel verzekeraars zit er namelijk verschil in het aantal aanvullende opties waaruit je kunt kiezen. Zo heb je bij een kortlopende reisverzekering vaak net wat minder mogelijkheden dan bij de doorlopende verzekering. Twijfel je nog tussen beide verzekeringen? Werp dan een blik op de aanvullende opties. Mogelijk wordt het hierdoor direct duidelijk welke verzekering je af moet sluiten.

Hoe zit het met de premie?
Kies je voor een kortlopende reisverzekering? Dan betaal je de premie in één keer na het afsluiten van de verzekering. Bij een doorlopende reisverzekering Univé zit de vork iets anders in de steel. Omdat je het hele jaar door verzekerd bent, draag je elke maand premie af voor deze verzekering. Hoeveel je precies betaalt, kunnen wij je helaas niet vertellen. De premie hangt namelijk af van de manier waarop jij je verzekert. Gelukkig kun je op de site van een verzekeraar vaak een berekening maken.

Sluit je reisverzekering af
Als je een keuze gemaakt hebt, kun je een reisverzekering afsluiten. Hier hoef je de deur niet voor uit, want dit regel je online. Kies de gewenste verzekering, bepaal of jij je aanvullend wilt verzekeren en vul je gegevens in. Controleer tot slot nog even of alles wat je hebt ingevuld ook daadwerkelijk klopt en vraag vervolgens je reisverzekering aan.